RPGbericht op twitter:

zaterdag 5 mei 2012

bespreking: Fudge Horror: Vampires


Kort gezegd is dit een zeer veelzijdige vampier-toolkit voor Fudge: Fudge Horror: Vampires geeft idee├źn en regels om met Fudge vampierverhalen te kunnen spelen. Er worden 8 vampier(arche)typen uit film en literatuur beschreven, maar je kunt ook je eigen vampier samenstellen. Menselijke karakters zijn er in 6 soorten: vampierjagers, vampiergroupies, renfields, vampirologen, ongelovigen en onwetenden. De regels worden uitgelegd, karaktercreatie wordt uitvoerig behandeld en tot slot is er een scenario in een hedendaagse setting (Knight to Bishop) en een character sheet.

Het softcoverboekje telt zo'n 99 pagina's en is uitgevoerd in een handzaam formaat van 18 x 25,5 cm, net iets groter dan een comic. De kaft is in kleur, de binnenkant zwart-wit met hier en daar een kleine illustratie.

Iets over de regels
De regels zijn samengesteld met behulp van Fudge, een regel-toolkit van Grey Ghost Press. Hoewel er kleine verschillen zijn, lijkt de regelset van Fudge Horror: Vampires in essentie op die van The Unexplained van Carnivore Games, een spel dat hier al eerder is behandeld. Raadpleeg de bespreking van dat spel voor meer informatie.

Uitbreidingen
Auteur Jennifer Lee werkt aan het volgende deel in de Fudge Horror serie dat over weerwolven zal gaan. Daarna volgen mogelijk nog delen over andere bovennatuurlijke wezens.

Weetjes
Hier kun je lezen hoe je zelf Fudge dice maakt van gewone 6-zijdige dobbelstenen met pips.

Prijsindicatie
pdf $5.99
softcover $19.99 (het spel is tegenwoordig lastig in boekvorm te vinden)

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten