RPGbericht op twitter:

zaterdag 31 maart 2012

bespreking: Dogs of W*A*R


Simon Washbourne van Beyond Belief Games liet zich voor deze incarnatie van het BoL- of Barbarians of Lemuria-systeem inspireren door zogenaamde "Men's Adventure Paperbacks" uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw, waarmee ikzelf overigens niet bekend ben. Enkele voorbeelden (met wiki-links) zijn Able Team, Phoenix Force, The Executioner en The Destroyer.

De spelers zijn leden van de geheime organisatie Dogs of W*A*R (Worldwide Armed Response unit) en worden ingezet bij anti-terroristische akties, waarbij ieder lid zijn unieke specialismen moet aanwenden om de operaties tot een goed einde te brengen.

De regelset is zonder probleem bruikbaar voor elke hedendaagse aktie-setting zolang die maar voldoende over-the-top is. Te denken valt bijvoorbeeld aan TV-series en films als The Man from U.N.C.L.E., Mission Impossible en zelfs The A-team, GI Joe of Team America.

Het pdf-bestand telt 105 bladzijden en bevat alle nodige regels, voorbeeldkarakters, informatie over de Dogs of W*A*R en het tijdperk waarin zij opereren, twee scenario's en enkele idee├źn voor alternatieve settings.

Iets over de regels
Dogs of W*A*R maakt gebruik van een versie van het BoL-systeem gericht op het spelen van moderne aktiegenres. Zo zijn er regels voor vuurwapens, explosieven en achtervolgingen in voertuigen, zijn de origins van BoL vervangen door backgrounds, de careers door specializations en gebruik je exploit points in plaats van hero points.
Uniek voor Dogs of W*A*R zijn de mission points, die de leider van het team kan gebruiken om contact op te nemen met het hoofdkwartier en om allerlei soorten assistentie te vragen.

Net als de originele BoL-regels is het een systeem zonder onnodige poespas dat zeer vlot speelt, wat perfect past bij het over-the-top aktiegenre.

Zie voor meer informatie over de regels de bespreking van Barbarians of Lemuria.

Uitbreidingen
Er zijn vooralsnog geen uitbreidingen verkrijgbaar, maar alle rollenspellen die gebruik maken van het BoL-systeem zijn in principe met elkaar te combineren.

Prijsindicatie
eBook £3.99
pdf $7.50
softcover £10.00
hardcover £17.25

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten