RPGbericht op twitter:

zaterdag 25 februari 2012

bespreking: Legends of Steel (BoL Edition)

Erisa, de setting van Legends of Steel, is meer geïnspireerd op de sword & sorcery-comics, -films en -series uit de jaren '70, '80 en '90 van de vorige eeuw dan op de originele pulpverhalen in het genre. Elke overeenkomst van de coverillustratie met de comics uit die periode is dan ook absoluut geen toeval. Jeff Mejia (The Evil DM) heeft zich bij het creëren van de wereld Erisa uitgebreid verdiept in dit bronmateriaal.

Het pdf-bestand telt 134 pagina's en bevat: de licht aangepaste Barbarians of Lemuriaregels, een kaart van het continent Erisa, een beschrijving van alle belangrijke lokaties, een bestiarium, twee scenario's en enkele voorbeeldkarakters.

Iets over de regels
Legends of Steel is verkrijgbaar voor verschillende regelsets: Broadsword (1PG), Barbarians of Lemuria, Savage Worlds en inmiddels ook ZeFRS. De hier besproken Barbarians of Lemuria Edition bevat alle benodigde regels. Dat geldt niet voor al de andere edities!

Zie voor meer over de regels de spelbespreking van Barbarians of Lemuria (Legendary Edition).

Er zijn extra boons en flaws en een extra career (te weten, die van de barbier) aan de originele regelset toegevoegd om de specifieke overtrokken en soms campy stijl van de comics, cartoons, films en TV-series in het genre weer te geven.

Met de regels van de andere edities ben ik niet voldoende vertrouwd om er hier iets zinnigs over op te merken.

Uitbreidingen
Legends of Steel (Barbarians of Lemuria Edition) kan uiteraard gecombineerd worden met Barbarians of Lemuria. Verder zal aanvullend materiaal verschijnen in toekomstige afleveringen van Dicey Tales, waaronder vermoedelijk ook het scenario- en settingsupplement Swords of Erisa waar ooit sprake van was.

Weetjes
Legends of Steel is een uitgebreide versie van World of Broadsword, een setting voor het Broadsword rollenspel van Deep7. Deze is niet meer verkrijgbaar, maar er is nu wel een Broadsword Edition van Legends of Steel.

Prijsindicatie
pdf $15.00
hardcover boek $35.00

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten