RPGbericht op twitter:

zaterdag 10 november 2012

4GM creëert magie op de Drentse heide

Van vrijdag 2 november tot en met zondag 4 november vond dit jaar in Ruinen, Drente, voor het eerst de 4GM Gamer's Vacation plaats en 3rik de πrik was natuurlijk van de partij.

Vierentwintig bord-, kaart- en rollenspelers, sterk variërend in leeftijd en leefstijl, van niet- en anti-rokers tot doorgewinterde feestgangers. Vier huisjes op de Drentse heide: een voor de vroegslapers, een voor de niet-rokers, een 24-uurs huisje voor spontane activiteiten en een huisje dat altijd kon worden opgeëist voor een rollenspel.

Het lijkt een logistieke nachtmerrie en vragen om problemen, maar 4GM, de Vereniging voor Fantasy en Rollenspellen, slaagde erin het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Ik heb in een weekend maar liefst vier rollenspellen kunnen spelen. Er was steeds voldoende te eten en drinken. De sfeer was buitengewoon goed. De bedden waren prima. De huisjes beschikten over centrale verwarming, een keukentje, een badkamer met ligbad en een apart toilet. En het frisse, natte herfstweer maakte het extra aantrekkelijk om lekker binnen te gaan zitten in de knusse warmte en een spel te doen of te genieten van de gezelligheid.

Als het aan de organisatie en de deelnemers ligt komt er volgend jaar zeker weer een Gamer's Vacation en 3rik de πrik gaat ook daar weer bij zijn (tenzij het hartje zomer is en de speel- en slaapruimtes niet over airco beschikken). Kunnen we jou dan ook verwelkomen?

3riks waardering: 10/10

Wil je meer weten over 4GM en haar activiteiten klik dan eens op de onderstaande links. De vereniging beschikt ook over een forum waar je vragen kunt stellen, ervaring en kennis over rollenspellen (en fantasy) kunt delen, bij kunt dragen aan de discussies, en contacten kunt  leggen met andere rollenspelers.

Links:
4GM - Fantasy & Rollenspellen
4GM - Fantasy en Rollenspellen Forum
4GM - Fantasy & Rollenspellen | Facebook

2 opmerkingen:

 1. Mag ik zomaar mee de volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deelnemers zal sowieso om een contributie gevraagd worden. Deze keer was dat 70 euro p.p. Ook was er een maximum aantal deelnemers afgesproken om alles beheersbaar en gezellig te houden.
   Wat de volgende keer precies de voorwaarden zullen zijn kun je t.z.t. het beste checken op de site van 4GM.

   Verwijderen