RPGbericht op twitter:

vrijdag 11 mei 2012

Eldritch Skies

Na enkele onvoorziene vertragingen is het via Kickstarter gefinancierde Eldritch Skies van John Snead eindelijk verkrijgbaar in pdf-formaat. Het hard- en softcoverboek zullen binnenkort ook beschikbaar zijn, zowel print-on-demand via RPGNow.com als in boekvorm via diverse (internet)winkels. Uiteraard zullen de sponsoren hun boeken eerst toegestuurd krijgen.

In Eldritch Skies worden de verhalen van H.P. Lovecraft als uitganspunt genomen voor een alternatieve tijdlijn die loopt van de tijd waarin de verhalen zich afspelen tot het jaar 2030. De nadruk ligt hierbij op de science-fictionaspecten van Lovecrafts oeuvre, in tegenstelling tot de horroraspecten die al in diverse rollenspellen belicht worden zoals de klassieker Call of Cthulhu.


De gebruikte regelset is het Cinematic Unisystem, dat ook gebruikt wordt in Buffy the Vampire Slayer, Angel, Army of Darkness en Ghosts of Albion van Eden Studios. Er staan aanwijzingen in het boek voor conversie naar het Classic Unisystem, dat wordt gebruikt in All Flesh Must Be Eaten, Armageddon, Conspiracy X 2.0, Terra Primate en Witchcraft. Hiermee is het dus mogelijk elementen uit al deze spellen uit te wisselen en te combineren.

Eldritch Skies wordt uitgegeven door Battlefield Press.

Links:
Eldritch Skies op RPGNow.com
Eldritch Skies by Battlefield Press, Inc. — Kickstarter
Eldritch Skies | Battlefield Press, Inc.
BAMF Podcast » Blog Archive » Eldritch Skies Interview
John Snead

 Een bespreking van Eldritch Skies in GameGeeks afl. 210

Geen opmerkingen:

Een reactie posten