RPGbericht op twitter:

vrijdag 9 maart 2012

bespreking: SUPERS! comic book roleplaying game


SUPERS! doet de klassieke, kleurige superheldencomics uit de Silver Age of Comic Books herleven met een eenvoudig, snel regelsysteem. De illustraties en typografie suggereren een lichtvoetige, humoristische kijk op het genre, maar er is niets dat je ervan weerhoudt om een wat serieuzer en donkerder Bronze Age invalshoek te kiezen.

Het softcover boek telt 116 pagina's en bevat een duidelijke uitleg van het regelsysteem, een korte geschiedenis van Supersville, enkele "plot hooks", het scenario Double Trouble en 21 superhelden- en superschurkenkarakters. Alle illustraties zijn in kleur.

Iets over de regels
Het spel wordt gespeeld met dice pools van 6-zijdige dobbelstenen. Scores op de character sheet geven het aantal dobbelstenen aan dat geworpen moet worden. De totale som wordt vergeleken met een target number of met het resultaat van een worp van een tegenstander.

Elk karakter heeft 4 Resistances waarmee hij verschillende soorten aanvallen kan weerstaan: Composure, Fortitude, Reaction en Will. Schade door een aanval leidt tot verlaging van de score van een of meer van deze Resistances.
Voorts zijn er Aptitudes, die de normale vaardigheden van een karakter weergeven, en Powers, de superkrachten. Desgewenst kunnen nog enkele Advantages en Disadvantages worden toegevoegd.

Een karakter maken neemt weinig tijd in beslag en het systeem speelt vlot weg.

Uitbreidingen
Diverse supplementjes met karakters en scenario's van DM Studios, het scenario Bad Sports van B&E Gaming en het gratis scenario 99 Worlds Go Boom! van Darrel Miller, de illustrator van SUPERS!, alle in pdf-formaat.

Prijsindicatie
pdf $5.00
boek + pdf £16.99
(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten