RPGbericht op twitter:

vrijdag 2 maart 2012

bespreking: Hyperborean Mice


In Hyperborean Mice kruipen de spelers in de huid van muizen, of enkele andere knaagdiersoorten, inwoners van de vallei van Hyperborea. In deze sword & sorcery setting nemen natuurlijke vijanden van de helden de plaats in van de voor het genre gebruikelijke kwaadwillende of aanbeden demonen, monsters en entiteiten. Het contrast tussen de kwetsbare knaagdiertjes en de gevaarlijke en gewelddadige wereld geeft deze setting een heel eigen karakter vergeleken met andere fantasysettings.

De pdf telt 100 pagina's en bevat een uitgebreid en duidelijk overzicht van de regels, veel informatie over de muizensamenleving, muizenmagie en de vallei van Hyperborea, een bestiarium, een kaart, één compleet scenario en enkele scenarioideeën en voorbeeldkarakters. Een bijzonder compleet en verzorgd geheel!

Iets over de regels
Karakters woren beschreven middels 5 Attributes, een aantal Skills, en Powers (voordelige eigenschappen) en Flaws (nadelige eigenschappen).

Het basismechanisme is eenvoudig: 2d6 + stat + skill + modifiers wordt vergeleken met een target number of met het dobbelresultaat van een tegenstander. Er worden verschillende succesniveaus onderscheiden.

Advanced combat voegt regels toe voor speciale gevechtsmanoeuvres. Het spenderen van Focus levert een hogere kans op succes op, maar het aanvullen van Focus kost tijd of Fatigue. Met Hero Points kun je een dobbelworp over doen, een critical success triggeren en enkele andere voordelige effecten, maar hiervan heb je slechts een beperkte voorraad.

Uitbreidingen
Geen. Het produkt is ook dermate compleet dat die niet per sé nodig zijn.

Prijsindicatie
pdf $8.99
softcover $14.99
softcover + pdf $16.99

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:
Hyperborean Mice
Kiz and Jenn Press

Geen opmerkingen:

Een reactie posten