RPGbericht op twitter:

vrijdag 6 januari 2012

bespreking: Against The Darkness


De spelers zijn leden van de Order of St. Michael the Archangel, een organisatie binnen het Vaticaan die demonische manifestaties op aarde bestrijdt. Haar leden komen niet allemaal uit de Katholieke gelederen en zijn zelfs niet noodzakelijk religieus overtuigd, maar beschikken allen over niet-alledaagse miraculeuze krachten, manifestaties van het goddelijke, die ze bij hun strijd goed zullen kunnen gebruiken.
Zowel de strijd tegen het kwaad als mogelijke te onthullen complotten en geheimen kunnen gebruikt worden om scenario's op te baseren.

De pdf telt 66 pagina's. Het bevat een duidelijke uitleg van de regels, enkele ideeën voor scenario's en karakters, een aantal voorbeeldkarakters en een handige samenvatting van de regels. De setting wordt slechts zeer sumier uitgewerkt dus hier moet de GM zelf zijn creativiteit aanwenden.

Iets over de regels
Het zogenaamde 4-6-8 dice system is eenvoudig en elegant van opzet en alles wordt duidelijk uitgelegd met de nodige voorbeelden.

Een karakter heeft 4 attributes: Corpus, Mentus, Spiritus en Fidelis, elk corresponderend met een categorie skills en miracles. Aan elk van de vier categorieën wordt een resolution die toegekend: één d8, twee d6 en één d4. Alleen in de categorie met de d8 mogen ook miracles gekozen worden, in de andere drie categorieën enkel skills. Vervolgens mag een aantal punten verdeeld worden over de attributes, skills en miracles en dan is het karakter klaar.

De basisworp:
Attribute + Skill/Miracle + Specialization/Bonus + Resolution Die

Het resultaat van deze worp wordt vergeleken met een target number of met het resultaat van de dobbelworp van een tegenstander.

Uitbreidingen
Er zijn (nog) geen uitbreidingen verkrijgbaar hoewel meer settinginfo geen overbodige luxe zou zijn.
Er is een serie supplementen in de maak met monsters, gebaseerd op de 7 doodszonden. Het eerste deel: Against the Darkness: Monsters of Envy.

Prijsindicatie
pdf $7.50

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:
Tabletop Adventures - Against the Darkness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten