zondag 24 juni 2012

zaterdag 23 juni 2012

bespreking: Wild West Cinema


Wild West Cinema speelt zich af in het Wilde Westen zoals we dat kennen uit de vele Hollywood- en spaghettiwesterns. Er wordt bewust niet gestreefd naar realisme en historisch correcte details en het systeem is erop gericht de flitsende actiescenes waar het genre bekend om is na te bootsen.

De zwart-wit pdf telt 107 pagina's. Hij bevat de regels voorzien van verduidelijkende voorbeelden, een korte bespreking van enkele ingrediënten die zeker niet mogen ontbreken in het cinematische wilde westen, een groot aantal nuttige voorbeeldkarakters, een scenario en een handige korte samenvatting van de gevechtsregels.

De regeluitleg is wat onhandig georganiseerd waardoor sommige dingen misschien pas duidelijk zijn als je het hele verhaal gelezen hebt. Omdat het geen bijzonder complexe en uitgebreide materie is, is dit echter geen onoverkomelijk mankement(je).

Al met al ontbreekt er eigenlijk niets en kun je zonder veel extra werk gelijk aan de slag.

Iets over de regels
De basisrol is als volgt:
Attribute of Skill + d6 - d6 ≥ target number levert een succes op.

Dubbel één (snake eyes) betekent een automatisch falen en dubbel zes (box cars) een automatisch succes.

In het geval van een opposed roll is het target number gelijk aan de betreffende attribute of skill van de tegenstander.

De GM hoeft in dit systeem nooit te dobbelen voor NPC's!

De PC's kunnen met behulp van Story Points hun dobbelresultaten ophogen. De Story Points verdienen ze door op positieve wijze bij te dragen aan het rollenspel.

Alles in dit zogenaamde FAST (Fun, Action, Simple and Tactical) systeem is gericht op snelle en spectaculaire westernactie.

Weetjes
De afbeelding op de voorkant van Wild West Cinema is nagetekend van de filmposter van de klassieke spaghettiwestern The Good, The Bad and The Ugly(1966).

Tip: gebruik twee verschillend gekleurde zeszijdige dobbelstenen en spreek van te voren af welke de positieve en welke de negatieve waarde weergeeft!

Prijsindicatie
pdf $9.99
softcover boek $24.00 (print-on-demand)

(Deze bespreking verscheen eerder op Mandragon.be)

Links:
Wild West Cinema rulebook op RPGNow.com
Wild West Cinema rulebook op lulu.com

zondag 10 juni 2012

nominaties Diana Jones Award 2012


De Diana Jones Award for Excellence in Gaming wordt jaarlijks op de woensdag vóór Gen Con Indianapolis overgedragen aan een van de vijf nominaties. Dit jaar valt die dag op 15 augustus. Anyone and anything within the games industry and hobby kan genomineerd worden. Een deskundige, in de regel anonieme, jury selecteert de genomineerden en bepaalt de winnaar.

De genomineerde namen zijn deze keer:
Links:
The Diana Jones Award for Excellence in Gaming
Gen Con Indianapolis

zondag 3 juni 2012

Origins Awards 2012 uitgereikt

Afgelopen zaterdag 2 juni zijn op de jaarlijkse Origins Game Fair in Columbus, Ohio, de Origins Awards uitgereikt in veertien categorieën. Twee van deze categorieën hebben specifiek betrekking op rollenspellen, 3 rollenspelproducten vielen in de prijzen.

In de categorie Best Roleplaying Game was Arcanis van Paradigm Concepts de winnaar.

De award voor Best Roleplaying Supplement or Adventure ging naar Shadows over Scotland, een supplement voor Call of Cthulhu in de Cthulhu Britannica-reeks van Cubicle 7 Entertainment.
 








In de categorie Best Game Accessory won voorts nog de Runner's Toolkit voor Shadowrun van Catalyst Game Labs.

Links:
Origins Game Fair
Origins Awards